Wednesday, December 24, 2008

Isu Azan:Khir Toyo, Utusan disaman RM30 juta


KUALA LUMPUR, 23 Dis (Hrkh) - Bekas menteri besar Selangor Dato'Seri Dr Mohamad Khir Toyo dan akhbar Utusan Malaysia disaman dengan jumlah RM30 juta berhubung isu azan.

Ahli parlimen DAP Teresa Kok menfailkan saman fitnah terhadap bekas menteri besar Selangor Datuk Seri Dr Mohamad Khir Toyo dan akhbar Utusan Malaysia dengan jumlah RM30 juta berhubung isu azan.

Exco kanan kerajaan Selangor yang juga ahli parlimen DAP Teresa Kok menfailkan saman fitnah itu di Mahkamah Tinggi Sivil di Jalan Duta, Kuala Lumpur tengah tadi.

Sebelum itu, beliau pernah menfailkan saman terhadap penulis terkenal Datuk Chamil Wariya dan akhbar itu dengan jumlah RM30 juta berhubung penerbitan cerpen 'Politik Baru YB J', Oktober lepas.

Manakala pada 9 Oktober lepas, Teresa menyaman dengan jumlah yang sama terhadap harian itu dan kolumnisnya Mohd Zaini Hassan.

Teresa mendakwa dua defendan itu telah memfitnahnya dalam 'Azan, jawi, JAIS, UiTM dan ba-alif-ba-ya' yang disiarkan 10 September lalu - dua hari sebelum wakil rakyat itu ditahan bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) selama seminggu.-azm _

No comments:

Post a Comment

Lagu Jihad


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com
Renungan : "Jika kamu menolong (agama) Allah, nescaya Dia akan menolongmu dan meneguhkan kedudukanmu" ~Surah Muhammad, ayat 7