Thursday, July 16, 2009

Setiausaha Politik Exco Selangor mati jatuh dari pejabat SPRM

SHAH ALAM, 16 Julai - Setiausaha Politik kepada Exco Selangor, Teoh Beng Hock meninggal dunia di ibu pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) petang ini.

Tidak diketahui bagaiaman beliau mati samada terjatuh atau terjun dari bangunan MACC itu.

Teoh, setiausaha politik kepada Ean Yong Hian Wah, Adun Seri Kembangan dan juga Exco Selangor, diambil dari pejabatnya di bangunan SUK Selangor dalam serbuan yang dibuat oleh SPRM ke pejabat Ean semalam.

Ketika berita ini ditulis, Ean dan beberapa pemimpin kanan DAP berada di bangunan pejabat SPRM.

Penasihat DAP, Lim Kit Siang dalam respon segeranya mempersoalkan, "Adakah ini kes pertama kematian dalam tahanan SPRM, jumlahnya akan bertambah."

Moderator : Lim Kit Siang dalam kenyataannya pula menyatakan tiada sebab Teo mahu membunuh diri kerana arwah akan melangsungkan pendaftaran perkahwinannya besok 17-Jul-2009.

Lim Kit Siang di petik berkata : Teo Beng Hock was supposed to register to be married tomorrow, revealed DAP stalwart Lim Kit Siang.

Expressing disbelief over his death, Lim said: "No one in his right senses will imagine to commit suicide a day before he is slated to be married."

No comments:

Post a Comment

Lagu Jihad


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com
Renungan : "Jika kamu menolong (agama) Allah, nescaya Dia akan menolongmu dan meneguhkan kedudukanmu" ~Surah Muhammad, ayat 7