Tuesday, September 1, 2009

Pelajar Sambung Belajar Ke Universiti Mu'tah Jordan Perlu Bantuan Anda


Mohon prihatin dan simpati semua bagi membantu saudara dalam kariah Kawasan Gopeng yang kesempitan biaya untuk melanjutkan pelajaran ke Universiti Mu'tah Jordan dalam jurusan Usuluddin.
Beliau, Zulkifli Bin Hammat Zakri berasal dari Kg Merawan Indah, Sg Raya Simpang Pulai, Perak Darulridzuan. Lulusan Kolej Islam Darul Ridzuan, Bukit Chandan, Kuala Kangsar, Perak.

Akan berangkat pada 6hb-September-2009, Ahad depan.

Ayah beliau telah meninggal dunia pada November 2008 ekoran kanser tulang. 8 adik beradik dan sekarang ibu beliau Muznah Bt. Adnan yang membanting tulang menyara keluarga. Sumbangan, tajaan, zakat amatlah di harapkan.

Sumbangan terus boleh di salurkan terus ke akaun Maybank beliau.

No Akaun : 1583-1409-8753 (Maybank)
No Tel : 019-5433989

Di harap sudi menghulur bantuan, sumbangan.

Jika tidak upaya membantu, turut menyebarkan berita pun memadai. Para bloggers, webmaster yg simpati, di minta turut sama menyebarkan berita ini.

Apa sahaja yang kamu nafkankan di jalan Allah nescaya akan dibalasi dengan cukup kepadamu dan kamu tidak akan dianiaya (rugi). Surah al-anfaal, ayat 60

..Dan barang apa saja yang kamu nafkahkan, maka Allah akan menggantinya dan Dia lah Pemberi rezeki sebaik-baiknya. Surah saba', ayat 39

Note: Beliau telah dibawa oleh Sdr Nasir Ali Rahmathullah bertemu dgn Mod DPP Gopeng bagi di gerakkan tabung membantu biaya pengajian beliau ke Universiti Mu'tah Jordan. Gambar diambil di hadapan Tabung Haji di Medan Gopeng semasa berjumpa beliau di kedai Wak Es. Hebahan adalah dengan izin dan permintaan beliau, Sdr Zulkifli Bin Hammat Zakri sendiri. Di harap saudar/i, muslimin, muslimat, para dermawan yg membaca artikel ini sudilah menghulur bantuan atau paling tidak, sebarkan berita ini. Jzk.

Zulkifli Bin Hamat Zakri,. perlukan prihatin dan bantuan anda bagi melanjutkan pelajaran dalam bidang Usuluddin di Universiti Mu'tah Jordan. Akan bertolak pada 6hb September 2009, ahad depan. Bersama membantu beliau.

No comments:

Post a Comment

Lagu Jihad


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com
Renungan : "Jika kamu menolong (agama) Allah, nescaya Dia akan menolongmu dan meneguhkan kedudukanmu" ~Surah Muhammad, ayat 7