Saturday, June 20, 2009

10 MP Pas Gesa Ahli Berpegang Kepada Keputusan Muktamar

Sepuluh Ahli Parlimen Pas menyatakan sokongan kepada ketegasan Mursyidul Am Pas Nik Abdul Aziz Nik Mat menolak sebarang rundingan oleh parti itu jika menjurus kepada kerajaan perpaduan.

Jurucakap kumpulan itu, Dr Hatta Ramli (Pas-Kubang Kerian) berkata beliau dan rakan-rakannya menyokong pendirian Nik Aziz mahukan ahli-ahli berpegang kepada keputusan muktamar PAS.

“kami ahli-ahli parlimen pas ingin menyatakan kami berpegang teguh dengan keputusan muktamar pas yang sebulah suara mahu pas memperkukuh Pakatan rakyat dan menolak sebarang kerjsama dengan Umno-Barisan Nasional termasuk isu Kerajaan Perpaduan yang heboh dan panas diperkatakan,” tegas beliau.
“Untuk mengelakkan sebarang kekeliruan, persoalan kerajaan Perpaduan ini tidak pernah menjadi agenda Pas seperti yang disebutkan oleh wakil rakyat Pas semalam di Dewan Rakyat,” kata Dr Hatta.

Sepuluh Ahli Parlimen terbabit menandatangani kenyataan akhbar yang di bacakan kepada media di Parlimen hari ini. Mereka adalah Dr Hatta Ramli, Dr Dzulkifli Ahmad (Pas-Kuala Selangor), Kamaruddin Jaffar (Pas-Tumpat), Siti Mariah Mahmud (Pas-Kota Raja), Dr Lo’ Lo’ Ghazali (Pas-Titiwangsa), Taib Azamuddin (Pas-Baling), Mujahid Yusof Rawa (Pas-Parit Buntar), Siti Zailad Mohd Yusof (Pas-Rantau Panjang), Mohd Hayati Othman (Pas-Pendang) dan Khalid Samad (Shah Alam).
ref SuaraKeadilan

No comments:

Post a Comment

Lagu Jihad


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com
Renungan : "Jika kamu menolong (agama) Allah, nescaya Dia akan menolongmu dan meneguhkan kedudukanmu" ~Surah Muhammad, ayat 7